MENU

Et samarbejde mellem arkiv og museum

NæstvedBilleder drives af NæstvedArkiverne. Platformen er et samarbejde mellem NæstvedArkiverne og Næstved Museum om bevaring, formidling og tilgængeliggørelse af kulturinstitutionernes historiske billedsamlinger.

På NæstvedBilleder kan du finde tusindvis af fotografier, der dokumenterer Næstved og omegns mennesker og historie fra ca. 1850 til i dag. Antallet af billeder på platformen vil stige i takt med, at vi digitaliserer og registrerer samlingerne.

Formålet med NæstvedBilleder er at inddrage lokalområdets borgere og deres viden om billeder, hvor dateringen, motivet eller årstallet er ukendt. Ønsker du at bidrage med din viden, kan du læse hvordan under Bidrag med din viden

Billederne kan bl.a. fremsøges gennem fritekstsøgning, datering, ophavsret og temaer. Se mere under Sådan søger du.

Dele af arkivets billedsamling kan fortsat ses i naesbas, men samlingerne vil løbende blive flyttet fra naesbas til NæstvedBilleder.

Ophavsret og brug af billederne

Billederne på NæstvedBilleder kan have forskellige rettigheder tilknyttet, og vi anbefaler derfor, at du orienterer dig om ophavsret under Rettigheder og brug af billederne. Ophavsretten fremgår også under det konkrete billede.

NæstvedBilleder er jf. vores licensaftale med VISDA forpligtede til at forsyne billederne med et vandmærke, såfremt billedets ophavsmand er ukendt. Billeder med vandmærke kan ikke downloades. Skriv til os på arkiv@naestved.dk hvis du ønsker billedet i høj opløsning.

Vær opmærksom på, at NæstvedBilleder ikke kan give tilladelse til brug af billederne og at du selv er ansvarlig for at overholde ophavsretsloven. Kontakt VISDA for spørgsmål til brug af billederne.

Kender du fotografen eller mener du der er tale om en fejl i licensen, er du velkommen til at skrive til os ved at bruge funktionen Send kommentar under det pågældende billede.

Bidrag og støtte

NæstvedBilleder har modtaget økonomisk støtte af Næstved Kommunes Kulturudvalg, Brand af 1848 Fonden og Trelleborg Fonden i samarbejde med Sydbank.

Leverandør af it-system og hjemmesideskabelon er Attention Solutions. Næstved Kommune, Team IT og Digitalisering, står for drift og hosting. Grafisk design er lavet af NæstvedArkiverne.

Frivillige tilknyttet NæstvedArkiverne, Fladså Arkiv, Fuglebjerg Arkiv og Næstved Museum har bidraget eller bidrager fortsat til digitaliseringen og registreringen af billedsamlingerne.

Stort tak til alle bidragsydere for at realisere NæstvedBilleder!

Kontakt

For brug af ophavsretsbeskyttede billeder se Rettigheder og brug af billederne.

Ved øvrige henvendelser kan du skrive til NæstvedArkiverne