MENU

Bidrag med din viden

På NæstvedBilleder finder du en del billeder, hvor dateringen, motivet, personerne og/eller fotografen kan være ukendt.

Hvis du kan genkende noget på billedet, har et bud på årstallet eller en rettelse til registreringen, kan du bruge funktionen Send kommentar under billedet. Bliver du oprettet som bruger, er det desuden muligt at tilføje emneord og placere billederne på et interaktivt kort over Næstved.

Se de billeder, vi har brug for hjælp til: Ved du mere om billederne? Giv et praj!

Læs mere om hvordan du kan bidrage med din viden herunder.

1. Send kommentar (Alle)

Ved du mere om et billede? Alle kan give et praj via funktionen Send kommentar, som du finder under hvert billede, hvis du har viden om motiv/personer på billedet, fotografen, datering eller rettelser til den eksisterende beskrivelse.

Vi kan ikke garantere at dit bidrag vil blive en del af beskrivelsen af billedet, men vi tager stilling til alle beskeder og vurderer, hvorvidt billedet skal opdateres. Det kræver ikke brugerlogin at skrive ind til os.

2. Geo- og emnetagging (Oprettede brugere)

Bliver du oprettet som bruger på NæstvedBilleder, får du adgang til at tilføje emneord og placere billedet på et interaktivt kort over Næstved og omegn (geotagging) med funktionen Rediger post under et billede.

Skriv til arkiv@naestved.dk, hvis du ønsker at blive oprettet som bruger og få adgang til at tilføje kortplacering og emneord.

Geotagging

Du kan placere et billede på kort ved at klikke det sted på kortet, hvor fotografen har stået. Billedets placering er nu markeret med en blå pin, der derefter kan tilpasses og rykkes. Dette gøres kun ved billeder, hvor adressen er angivet eller placeringen på anden vis er kendt. 

Emnetagging

Emneord tilføjes i feltet emneord (crowd) og beskriver, hvad du ser på billedet.

Hvad ser du? Hvad sker der i billedet? Kan du se nogen mennesker? Hvad laver de? Hvilke objekter ser du? Du kan tilføje mange emneord til et billede. Andre kan sidenhen tilføje flere, hvis de får øje på flere detaljer eller kender mere til, hvad der foregår på billedet.

Emneord på billeder er ikke nogen eksakt videnskab og der vil være forskellige holdninger til, hvad der er passende emneord. Vi mener, der hellere må være et emneord for meget, end et for lidt.

Hvad er et godt emneord?

Et godt emneord beskriver de ting, mennnesker, steder, begivenheder, dyr, samt den situation, der ses på billedet. Emneord skrives i ental - også selvom der er flere af slagsen på billedet. Emneord kan være alt fra det helt overordnende, som fx trafik til den enkelte detalje, som fx trillebør. Brug flere emneord, hvis du kender synonymer til det du ser på billedet, fx "Gadelampe", "Gadebelysning" og "Lygtepæl".

Eksempler på emneord

Forår, Sommer, Efterår, Vinter, Jul, Påske, Sne, Regn, Tåge, Susåen, Cykel, Lastbil, Købmand, Sporvogn, Barnevogn, Stue, Køkken, Kran, Skorsten, Træ, Barn, Kvinde, Mand, Græshoppebroen, Chauffør, Cyklist, Forklæde, Hestevogn, Fiskekutter, Sporarbejde, Trafik osv.

Hvad er ikke gode emneord? (send i stedet en kommentar)

Har du informationer af den karakter, som ikke står ved billedet, så skriv til os ved at bruge beskedfunktionen Send kommentar under det enkelte billede. Personlige betragtninger eller subjektive tolkninger af stemning i billedet, (fx ensomhed), er derimod ikke relevante som emneord.